+36 (30) 619 5457

Szombathely - Eladó Lakás

Elhelyezkedés
Rákóczi Ferenc utca
Alapterület
122 m2
Irányár
67.000.000 Ft
Hirdetés azonosító
295178

Szombathely, 122 nm-es polgári stílusú lakás eladó!

Leírás

Szombathely, 122 nm-es polgári stílusú lakás eladó!

Az épület Szombathelyen a Rákóczi Ferenc utcában helyezkedik el, egy osztatlan közös tulajdonú telken.
Ebben az épületben kínálok Önnek vételre egy olyan lakást, melynek nemcsak jelene és jövője van, hanem bizony jócskán beszédes a múltja is, a továbbiakban szóljon pár sor erről.

"A szombathelyi Rákóczi Ferenc utca régi meséje.
Rákóczi Ferenc utca. Az utca, amelyet cukrászdája miatt jól ismernek a szombathelyiek. Most egyik hajdani lakójának emlékei átrajzolják az elegáns környék képét.

– 1948-ban költöztünk a 47-es számú házba a Bezerédj család helyére. A háztulajdonosunk Riedinger Károly korábbi cukorgyári igazgató volt, aki Bükön és Sárváron vezette a gyárat. Felesége az egyik büki kastélyt birtokló családból származott. Vejük Bárdossy Aladár ludovikás huszárezredes – korábban a dunántúli ló ellátás felelőse –, akinek nagyobbik fia, Bárdossy György később neves geológussá és geokémikussá vált. Kisebbik fiuk, László az Amerikai Egyesült Államokban orientalista író lett. Ő volt a barátom. Őt 1956-ban rokonuk Bárdossy Pál testőrparancsnok és felesége, a Claire Kenneth néven ismert írónő segítette ki az USA-ba.
A Rákóczi utca elegáns villáiban eleinte magas rangú hivatalnokok, katonatisztek laktak. A 47-es számú saroképületben költözött szüleivel, testvéreivel a később kivégzett Matók Leó."
(Forrás: www.vaol.hu/hetvege/2014/10/a-szombathelyi-rakoczi-ferenc-utca-regi-meseje)

A nosztalgiázás után térjünk vissza a jelenbe, és kerüljön röviden bemutatásra az ingatlan is.
Az ingatlan egy tégla szerkezetű, 5 lakásos, kettő szintes társasház első emeletén helyezkedik el, 3 egész és egy félszoba, konyha kamrával, étkező, fürdőszoba, külön wc, közlekedő helyiségek kerültek kialakításra benne. Külön felhívom a figyelmet arra, hogy szobái 25 nm alapterületűek, melyeket könnyedén ketté lehet választani szükség szerint, ennek következtében a lakóhelyiségek száma növelhető.
A szobák padozata parketta, a többi helyiség járólap borítást kapott. Az otthon melegéről gázkonvektorok gondoskodnak, a melegvíz átfolyós vízmelegítőn keresztül érkezik.

Nyílászárói dupla fa ablakok, remekül zárnak, felújítást saját igényeknek megfelelően igényel, szerkezetileg, statikailag az állapota tökéletes, korszerűsíteni szükség szerint lehet.
A lakáshoz tartozik egy, az udvaron lévő garázs is, melynek kizárólagos használati joga a tulajdonost illeti.

Amennyiben hirdetésem felkeltette érdeklődését, hívjon bizalommal.
Vegye igénybe továbbá pénzügyi közvetítő szolgáltatásunkat is, bankfüggetlen, díjmentes ügyintézéssel.

Az ingatlan elhelyezkedése

Kapcsolati adatok

Klis Tibor Zsolt

Klis Tibor Zsolt

Értékesítési vezető

+36-30-619 5457

klis.tibor.zsolt@monadingatlan.hu

Érdeklődjön az ingatlanról, e-mailben!

Hasonló ingatlanok