+36 (30) 619 5457

Kondorfa - Eladó Ház

Elhelyezkedés
Alvég
Alapterület
171 m2
Irányár
95.000.000 Ft
Hirdetés azonosító
307368

Vas vármegye, Kondorfa, eladó kisbirtok, 2 lakóingatlannal!

Leírás

Vas vármegye, Kondorfa, eladó kisbirtok az Őrségben, 2 darab felújított, azonnal költözhető lakóingatlannal!

Az Őrség zömében Nyugat-Magyarországon, kisebb részben a szlovéniai Mura vidéken található történeti és néprajzi tájegység. Nevét onnan kapta, hogy a honfoglaló magyarok őrállókat telepítettek ide az ország nyugati kapujának védelmére.

Kondorfa telelpülés, a Vendvidék mellett, az Őrségben, Őriszentpétertől 8 kilométerre északra fekszik a Lugos-patak völgyében, erdőktől körülvéve; közigazgatási területét érinti a szalafői országút (a 7455-ös út) is. Főbb részei Alvég, Fővég és a Hegy. A falu hagyományai, építészete, kultúrája, nyelvjárása, a környező erdők, mezők, patakok, csurgók, továbbá ezek élővilága, flórája és vadállománya az Őrségi Nemzeti Park szerves részét képezi.

Rövid leírása:

1 számú lakóingatlan:

2020 évben az alapoktól ú jonnan épített, tégla szerkezetű épület 89 nm alapterülettel, 2 szoba, szobánként 1-1 fürdőszoba tusolóval, wc-vel, előtér, konyha helyiségek kerültek kialakításra benne, elől terasszal, körben tornáccal, valamint egy külön a tornácról nyíló tárolóval. A ház fűtéséről, vadonatúj vegyestüzelésű TOTYA kazán gondoskodik, egy 500 literes indirekt melegvíztárolóval, radiátoros hőleadókon keresztül. Ezen kívül a konyhában kandalló, a kisebbik szobában pedig cserépkályha van, melyek természetesen kéménybe be vannak kötve, üzemképesek, a hőérzetet pluszba növelhetik szükség, igény esetén. A melegvízet új, Hajdú bojler szolgáltatja.
A villany-, és vízvezetékek teljes cseréje megtörtént, fa ablakok és fa beltéri ajtók kerültek beszerelésre, új hideg-, melegburkolatok, új szerelvényezés a vizesblokkokban, új fűtési rendszer. A mennyezeti gerenda újrakezelve, a cseréptető (állapota kiváló) szükséges mértékben javítva, tisztítva, mohátlanítva, a padozat minden helyiségben beton.
Amiről még nem esett szó a 30 nm-es terasz, és egy, a lakóépület végében lévő, hajdanán istállóként szolgáló helyiség, mely jelenleg is alkalmas ezen használatra, de kiváló csak tárolásra is.


2 számú lakóingatlan:

Vegyesen vályog, és tégla szerkezetű épület 81 nm alapterülettel, 2 szoba, 1 fürdőszoba tusolóval és káddal, wc-vel, előtér, konyha helyiségek kerültek kialakításra benne, a házhoz tartozik, udvari bejárattal egy tárolóhelyiség, melyben leválasztva a kazánhelyiség található, egy infra szauna, és vizesblokk, továbbbá szintén udvari bejárattal egy finnszauna, melyben vaskályha van. A ház melegéről, vegyestüzelésű Ferroli kazán gondoskodik, radiátoros hőleadókon keresztül. Ezen kívül a konyhában megmaradt egy kemence mely természetesen kéménybe be van kötve, üzemképes, alkalmas sütésre ahogyan elődeink is használták, illetve fűtésre, a hőérzetet növelésére, a régmúlt hangulat felidézéseként. A melegvízet Hajdú bojler szolgáltatja.
A villany-, és vízvezetékek teljes cseréje megtörtént, fa ablakok és fa beltéri ajtók kerültek beszerelésre, új hideg-, melegburkolatok, új szerelvényezés a vizesblokkokban, a kazánt leszámítva új fűtési rendszer. A mennyezeti gerenda újrakezelve, a cseréptető (állapota kiváló) szükséges mértékben javítva, tisztítva, mohátlanítva, a padozat minden helyiségben beton.
Az épületen kívül, a bejárati ajtó előtt egy kisebb kiülő van, szőlő lugassal körbe futtatva az oldala, alja betonozva.

A telek:

A teljes terület 15.500 nm, azaz 1,5 hektár, méretét tekintve okkal nevezhető kisbirtoknak. Az utcafronttól beljebb található, kimondottan nyugodt csendes környezetben. Szomszédok ugyan vannak, de elhelyezkedésének köszönhetően a szomszéd házak telkei amik elsősorban közvetlenül látótérben vannak. Több helyrajzi számon vannak a telkek, a lakóingatlanok is külön-külön számon vannak bejegyezve. Külön van bejegyezve egy kivett gazdasági épület, pajta. Alkalmas terménytárolásra mint ahogyan eredetileg is szolgált, állatok elhelyezésére, (nem ritka hogy a közeli erdőből őzek merészkednek ide, menedéket keresve, találva) de ha modernebb használatban gondolkodik majdani tulajdonosa, minden további nélkül használható garázsként, fedett autóbeállóként, akár több gépjármű kényelmes elhelyezésére is.
A házakból, a házak teraszáról, ameddig a szem ellát a természet színei, szépsége nyújt látványt, enged betekintést minden csodájába.

Befejezésül:

Eredeti elképzelése, célja a jelenlegi tulajdonosnak vendégház megvalósítása volt, megtartva a régi kor hagyományát, tükrözve régi kor munkaeszközeivel, konyhaeszközeivel, egyéb felhasználási tárgyaival, részben modern kori köntösbe öltöztetve, akként kívánta üzemeltetni, egyrészt azért mert tényleg a természet öleli körbe, így az idelátogató élvezheti annak minden romantikáját, másrészt azért mert a településen belül egy túraútvonal keresztezi utcafronton, harmadrészt azért, mert Kondorfa a mindenki által kedvelt, a régi kézműves hagyományokat is őrző Őrség része, ahol szívesen tölt el pár napot a nagyvárosból, városi forgatagból kiszakadó, nyugalmat, csendet 100 százalékban kihasználni kívánó ideutazó turista.
Ezen terv megvalósítása továbbvihető, igazából már csak el/be kell indítani, így befektetésnek is mindenképpen jó vétel, de állapotát, felszereltségét, lakóingatlan funkcióját tekintve, életvitelszerű lakhatásra is tökéletes, legalább annyira mint amennyire szerethető hétvégi háznak, nyaralónak.

Egy igazi mesebirodalom várja szerető, új tulajdonosát, ezt kívánom Önnek vételre, várom megtisztelő megkeresését további kérdés, bővebb információ, megtekintés esetén is, hívjon bizalommal.

Az ingatlanról videó megtekinthető az alábbi linken: https://youtu.be/mRVhvNNlzpM?si=CIaxLbQXQ5Z8jE4B

Az ingatlan elhelyezkedése

Kapcsolati adatok

Klis Tibor Zsolt

Klis Tibor Zsolt

Értékesítési vezető

+36-30-619 5457

klis.tibor.zsolt@monadingatlan.hu

Érdeklődjön az ingatlanról, e-mailben!

Hasonló ingatlanok